Sofia Tuisku

Ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon

Sujuva arki on lähellä

Espoo on kaupunki, jossa kokonaisuutena katsoen on valtava valikoima tekemistä, menemistä ja palveluita saatavissa. Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, palvelut on arvioitu jopa liian hyviksi ja korkeakoulunkin voi käydä kotikunnassa. Espoo on kuitenkin maantieteellisesti laaja kaupunki – miten sujuva arki käytännössä rakentuu?
 

Arjessa etäisyydellä on väliä

Vaikka Espoon rajojen sisäpuolella on paljon palveluita, niistä valtaosa on arjen keskellä liian hankalasti saavutettavissa. Etenkin jos kulkee julkisilla kulkuneuvoilla, kuinka moni on valmis käyttämään harrastusmatkoihin enemmän aikaa kuin itse harrastukseen? Vaikka kilometrietäisyydet ovat meillä kohtuullisia, etenkin ilman autoa liikuttaessa matkoihin vierähtää hurjasti aikaa.

Ei riitä, että palveluita tarjotaan, jos kynnys niiden tavoittamiseen on liian korkea

Voi siis ajatella, että tosi asiassa asukkailla on arjessaan käytössä omasta kaupunginosasta tai suuralueelta löytyvät palvelut. Koska esimerkiksi kaikki lasten harrastukset eivät välttämättä tältä alueelta löydy, on tärkeä taata, että julkiset yhteydet etenkin kaupunkikeskusten välillä toimivat.

Ei siis riitä, että palveluita tarjotaan, jos kynnys niiden tavoittamiseen kasvaa arjessa liian suureksi. Siksi Espoon suuralueita tulee kehittää tasapuolisesti ja niiden tulee olla omavaraisia työpaikkojen, palvelujen, harrastusten ja vähintään toisen asteen koulutuspaikkojen suhteen. Jotta arki sujuisi, peruspalveluiden on oltava lähellä ja sujuvasti saavutettavissa.

Kokoontumisia ja liikuntaa ihan lähellä

Julkisen liikenteen toimivuus on tärkeää myös siksi, että Espoo on toimiva asuinympäristö niille, joille liikkuminen omalla autolla tai pitkiä matkoja jalkaisin ei ole mahdollista. Esimerkiksi lähikirjastot tarjoavat paitsi kirjoja, myös kokoontumispaikan paikallisille yhteisöille ja siksi niiden säilyttäminen on tärkeää. Jokaisessa kaupunginosassa on oltava kokoontumistiloja, jotka mahdollistavat asukkaille harrastustoiminnan ja kokoontumiset lähellä.

Sujuvassa arjessa peruspalvelut ovat lähellä ja omassa elinympäristössä on harrastusmahdollisuuksia. Kotia lähellä olevat liikunta- ja kokoontumispaikat madaltavat kynnystä aktiiviseen elämään ja lisäävät viihtyvyyttä. Sujuva arki on aidosti lähellä silloin, kun siitä selviää ilman jatkuvaa Reittioppaan selausta, aikatauluttamista ja kuljetusrumbaa.

 

Lisää tärkeitä teemoja Espoon keskustan kuntavaaliohjelmassa

Espoon keskustan kuntavaaliohjelmasta löytyvät muun muassa Espoon suuralueiden tasapuolinen kehittäminen, lähikirjastojen säilyttäminen, lähikoulujen säilyttäminen, sujuvan joukkoliikenteen mahdollistaminen ja parkkipaikkojen rakentaminen asuinalueille. Tutustu tarkemmin kuntavaaliohjelmaan tästä!

Jaa somessa

Share on facebook
Share on twitter

Enemmän
tekstejä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *