Sofia Tuisku

Kehän kummallakin puolella

Sofiasta

Espoolainen aluekehitysfani

Olen innokas ulkoilija, tuore äiti ja maantieteilijä Espoon Kilosta. Olen monessa mukana oleva viestintäasiantuntija, jolle Espoo on rakas kotikaupunki. Näen mahdollisuuksia monipaikkaisessa elämässä ja olen keskilinjan kulkija – siksi olen keskustalainen.

Sofia lyhyesti

Miksi olen Kehän kummallakin puolella?

Espoolaislähtöisenä maantieteilijänä näen mahdollisuuksia Kehän kummallakin puolella  ja haluan kehittää Espoon vahvuuksia tasapuolisesti.  On mahdollisuus kehittää elävää kaupunkitilaa, jossa ihmiset voivat kohdata ja joissa voi nauttia siitä, että Espoossa on elämänmenoa. On ihana fiilistellä sitä, että kaduilla on elämää ja palvelut ovat lähellä.

Toisaalta on ihana keskittyä tarkastelemaan luontoa ympärillä ja nauttia rauhasta. On mahdollisuus asua pienessä kyläyhteisössä, jossa luonto on lähellä ja arjen palvelut toimivat. Espoossa voi matkustaa ensin metrolla terassille ja ajaa sitten peltojen halki pulahtamaan järvessä. Espoolaisen on voitava nauttia kaupunkimme parhaista puolista ilman, että on jatkuvasti pelättävä esimerkiksi lähiluonnon katoamista tai julkisten kulkuneuvojen linjamuutoksia.

Minulle Espoo on täynnä mahdollisuuksia, Kehän kummallakin puolella.

Arvot ja tärkeät asiat

Jos asiat olisivat helppoja, niistä olisi jo päätetty. Minulle on tärkeää kuulla ja ottaa huomioon eri näkökulmia päätöksenteossa. Silti on tärkeää myös pystyä tekemään päätöksiä ja edistämään asioita. Minusta nämä näkökulmat eivät ole vastakkaisia: on syytä kuunnella eri mielipiteitä, ja tehdä sitten päätöksiä eri kannat huomioon ottaen. Elämä ei ole mustavalkoista.