Sofia Tuisku

Ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon

Espoon vahvuudet ovat kehän kummallakin puolella

Asukkaidensa näköisessä Espoossa monenlainen elämäntyyli on mahdollinen. Voi asua tornitalossa raiteiden ja palveluiden läheisyydessä tai pientalossa maaseutumaisessa kyläyhteisössä. Eikö ole aika upeaa, että Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa nämä molemmat asuinympäristöt ovat täysin mahdollisia valintoja?

Espoon suuralueiden on mahdollistettava kaupunkimainen elämä palveluineen siten, että esimerkiksi Tapiolasta tai Leppävaarasta löytyy kaupunkikulttuuria ja tasokkaita ravintoloita niitä kaipaaville. Myös toimiva poikittaisliikenne on ensiarvoinen, jotta kaupungin sisällä pääsee liikkumaan vähintään yhtä sujuvasti kuin rajojen ulkopuolelle. Raiteiden lisäksi bussiverkostosta on huolehdittava: leppävaaraisen on päästävä sujuvasti sekä Matinkylään että Pohjois-Espoon luontoon.

Kun haaveena on pientalo pihoineen eikä varallisuus koostu lottovoitosta, kotikaupunkia ei pitäisi joutua vaihtamaan. Houkutteleva kohde väljempään asumiseen tai jopa maalle muutolle löytyy kotikaupungista, kun Pohjois-Espoon peruspalveluista huolehditaan ja julkiseen liikenteeseen panostetaan. Ja vaikka maaseudulle ei kaihoaisi asumaan asti, sen rauhasta on päästävä nauttimaan myös ilman autoa.

Espoon vahvuudet ovat kehän kummallakin puolella. Jotta kaikkia niitä voidaan hyödyntää ja mahdollistaa monenlaiset Espoo-tarinat, päätöksenteossa on pidettävä katse avarana ja katsottava kummallekin puolelle.

Julkaistu alunperin Länsiväylän Vaaliareena-palstalla maaliskuussa.

Jaa somessa

Share on facebook
Share on twitter

Enemmän
tekstejä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *